• darkblurbg

De stappen die ik heb gezet.

Stap 1 was ontslag nemen na 12,5 jaar trouwe dienst bij de NS. Na de zomer van 2003  voelde ik de behoefte om een persoonlijkere bijdrage te leveren aan het welzijn van de mensen om mij heen. De vraag van mijn toenmalige partner of ik met hem een reis van een paar maanden wilde maken heeft een enorme verandering in gang gezet. Door het wandelen tijdens die reis ben ik me fysiek bewuster geworden van mijn eigen voeten en mentaal ontstond er een helder beeld over de weg die ik wilde gaan in mijn leven. Het idee om 'iets' met voeten te gaan doen is hoog in de Spaanse Pyreneeën geboren. 

Stap 2 was het volgen van diverse opleidingen. Om het idee te voeden en concreet te maken ben ik parttime gaan werken en deeltijd gaan studeren. Na een opleiding tot pedicure in 2004 heb ik een 3-jarige hbo-opleiding tot voetreflex therapeut gevolgd (Sonnevelt Opleidingen). Tegelijkertijd heb ik diverse workshops en trainingen gevolgd op het gebied van Tantra. Dit is een verrijking voor mijn persoonlijke ontwikkeling geweest en inspireert mij nog steeds als therapeut. Aansluitend heb ik in 1 jaar op hbo-niveau de medische basiskennis behaald in 2008 bij Total Health Opleidingen. Een periode van burn-out en depressie was een noodzakelijke time out voor mijn drukke leven. In februari 2010 heb ik de PostHBO opleiding tot Life Coach bij Atma afgerond waardoor ik nu anderen kan begeleiden om hun eigen leven de gewenste vorm te geven.

Stap 3 was het creëren van ruimte, zodat ik met mijn tijd en aandacht anderen kan begeleiden bij het zetten van hun noodzakelijke stappen om hun eigen weg te volgen. In 2012 heb ik mijn parttime baan los gelaten. Sindsdien heb ik fulltime mijn aandacht gericht op tijd voor je voeten. Ik bied nu medische voetzorg aan die noodzakelijk is bij o.a. diabetes. Ik kan mensen ondersteuning bieden als therapeut in diverse (ziekte)processen. Als coach ben ik ondersteunend bij levensstijlveranderingen. 

Vervolg stappen zullen er altijd zijn in de vorm van bij en nascholing zodat ik up te date blijf met mijn kennis en vaardigheden op het gebied van medische voetzorg en de complementaire therapieën.

Sinds juni 2011 ben ik cursusleider bij de stichting FuDaRe en draag ik de kennis van het tenenlezen over. In 2016 heb ik mijn medisch pedicure diploma behaald en ben ik gespecialiseerd in de voetzorg voor mensen in risicocategorieën. Bij Con Amore heb ik de medische basiskennis opleiding volgens de PLATO-normen met succes afgerond.

In 2017 heb ik de opleiding OncoRelfex afgerond bij Total Health waardoor ik ondersteunend kan zijn met mijn werkzaamheden voor mensen met kanker in diverse fases van hun therapie.  In 2021 heb ik de opleiding tot oncologisch voetzorgverlener afgerond waardoor ik zeer breed mensen met voetproblemen door de chemo kan ondersteunen. Sinds 2018 sta ik ingeschreven als CAM therapeut en voldoe ik aan alle eisen die er op dit moment zijn voor de zorgverzekeraars. In 2021 heb ik de cursus voettrainer afgerond waardoor ik iedereen beter kan begeleiden bij het verstreken van hun voetspieren om op een natuurlijke manier klachten te verminderen en/of  te verhelpen. In 2019 heb ik een jaaropleiding tot Shinrin Yoku gids afgerond en is voor mij de cirkel rond. Daar waar ooit het idee is geboren om voor een ander levenspad te kiezen ben ik nu weer terug gekomen. DE NATUUR.

Met veel plezier breng ik mijn kennis in de praktijk en lever met liefde een bijdrage aan het welzijn van de mensen om mij heen.