• darkblurbg

De stappen die ik heb gezet.

Stap 1 was ontslag nemen na 12,5 jaar trouwe dienst bij de NS. Na de zomer van 2003 wilde ik niet langer alleen vanuit mijn hoofd werken op een kantoor. Ik voelde de behoefte om een persoonlijkere bijdrage te leveren aan het welzijn van de mensen om mij heen. Door een wandelvakantie ben ik me bewuster geworden van mijn eigen voeten en kwam tot de conclusie dat ik meer aandacht wilde geven aan dat lichaamsdeel wat veel mensen verwaarlozen terwijl het zoveel invloed heeft op je gehele lichaam. DE VOETEN!

Stap 2 was het volgen van diverse opleidingen. Na een opleiding tot pedicure heb ik een 3-jarige hbo-opleiding tot voetreflex therapeut gevolgd (Sonnevelt Opleidingen). Tegelijkertijd heb ik diverse workshops en trainingen gevolgd op het gebied van Tantra. Dit is een verrijking voor mijn persoonlijke ontwikkeling geweest en inspireert mij nog steeds als therapeut. Aansluitend heb ik in 1 jaar op hbo-niveau de medische basiskennis behaald bij Total Health Opleidingen. In een periode van burn-out waarin ik mijn leven een nieuwe richting heb gegeven ben ik geïnspireerd geraakt om op basis van mijn levenservaring, mijn kennis door te geven aan anderen als Life Coach. In februari 2010 heb ik de PostHBO opleiding tot Life Coach bij Atma afgerond waardoor ik nu anderen kan begeleiden om hun eigen leven de gewenste vorm te geven. Sinds juni 2011 ben ik cursusleider bij de stichting FuDaRe en draag ik de kennis van het tenenlezen over. In 2016 heb ik mijn medisch pedicure diploma behaald en ben ik gespecialiseerd in de voetzorg voor mensen in risicocategorieën zoals Diabetes. Bij Con Amore heb ik de medische basiskennis opleiding volgens de PLATO-normen met succes afgerond.

In 2017 heb ik de opleiding OncoRelfex afgerond bij Total Health waardoor ik ondersteunend kan zijn met mijn werkzaamheden voor mensen met kanker in diverse fases van hun therapie.

Stap 3 was het creëren van ruimte, zodat ik met mijn tijd en aandacht anderen kan begeleiden bij het zetten van hun noodzakelijke stappen om hun eigen weg te volgen. Ik kan nu met mijn volle aandacht de medische voetzorg biedend die noodzakelijk is bij o.a. diabetes. En ik kan mensen ondersteuning bieden als therapeut in diverse (ziekte)processen.

Vervolg stappen zullen er altijd zijn in de vorm van bij en nascholing zodat ik up te date blijf met mijn kennis en vaardigheden op het gebied van medische voetzorg en de complementaire therapieën

Met veel plezier breng ik mijn kennis in de praktijk en lever met liefde een bijdrage aan het welzijn van de mensen om mij heen.