• darkblurbg

Life Coaching

Life coaching onderzoekt drie wezenlijke levensvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Het is een vorm van coaching waarin het hele leven van de mens onder de loep wordt genomen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere vormen van coaching waarin alleen naar de werksfeer wordt gekeken.

Doel

Het doel van Life coaching is om het levensgeluk op alle levensgebieden te verhogen.

Tijd voor je voeten in het bos

Er wordt stil gestaan bij de 3 levensvragen en de eventuele belemmeringen worden onderzocht. Ik begeleid jou om (weer) de regisseur te worden van je eigen leven.

Deze vorm van coaching wordt gecombineerd met voetreflextherapie, natuurcoaching en/of een bosbad.

 

Natuurcoaching

Natuurcoaching is een vorm van coaching die wandelend wordt uitgevoerd en waarbij de natuur actief wordt ingezet. Het biedt een krachtige meerwaarde.

  • Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, hierdoor ben je beter in staat te luisteren naar je innerlijke gevoel.
  • Als je wandelt kom je in beweging,letterlijk en figuurlijk
  • Buiten in het bos zul je letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Hierdoor zul je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.

Werken met symboliek

De natuur biedt ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken. Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in het bewustzijnsproces. Een symbool biedt de mogelijkheid het probleem even uit je hoofd te plaatsen, waardoor je er letterlijk van een afstand naar kan kijken. Dit leidt tot heldere inzichten. Door het probleem visueel te maken, creëer je tevens een duidelijke verankering. 

Bostherapie

Shirin Yoku, een japanse term voor bosbaden. Het combineert ontspannende wandelingen in een bos met begeleide activiteiten om jou te helpen je zintuigen te openen, jou intuïtie aan te scherpen en het bos te ervaren zoals jij dat nog nooit hebt gedaan. Er wordt gebruik gemaakt van mindfulness-meditatie technieken, coaching en grondingsoefeningen die de verbinding met jezelf, en de omgeving herstellen. 


Ga naar een bos. Loop langzaam. Ademen. Open al je zintuigen. 
Dit is de genezende manier van Shinrin-yoku-bostherapie,  
het medicijn om gewoon in het bos te zijn.